Kuka on Heidi?

Koti ja perhe

Asun Lohjan Maksjoella omakotitalossa, jonka pihalta löytyy marjapensaita ja omenapuita. Kaksikieliseen perheeseemme kuuluvat mieheni ja kaksi kouluikäistä poikaa. Kesämökkimme sijaitsee Karjalohjalla Nummijärven rannalla. Olen kotoisin Pohjanmaalta kaksikielisestä perheestä.

Koulutus

Kirjoitin ylioppilaaksi 1998 Mustasaaren ruotsinkielisestä lukiosta (Korsholms gymnasium). Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta (nykyinen Aalto yliopisto) Espoosta ja tekniikan tohtoriksi Turun yliopistosta.

Opiskeluaikana olin hyvin aktiivinen osakuntatoiminnassa TF:llä Otaniemessä. Soitin muun muassa teekkariorkesteri Humpsvakarissa, jonka ensimmäiseksi naispuoliseksi puheenjohtajaksi minut valittiin 2001. Olin vaihto-opiskelijana Kööpenhaminassa.

Suoritin varusmiespalvelun ensimmäisten naisten joukossa vuonna 1999 Uudenmaan prikaatissa ja Reserviupseerikoulussa Haminassa. Sotilasarvoni on luutnantti.

Työ ja ura

Olen työskennellyt yhdeksän vuotta Viestintävirastossa, josta tuli vuoden vaihteessa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tällä hetkellä työskentelen ’5G Momentum’ nimisessä ekosysteemissä, jonka tehtävänä on edistää 5g-teknologian käyttöönottoa Suomessa. Autamme yrityksiä ja muita organisaatioita rakentamaan yhteistyöverkostoja ja yhteisiä 5g-teknologiaan perustuvia palvelukokeiluja. Aiemmin olen työskennellyt esimiehenä taajuussuunnittelussa ja – valvonnassa. Olen saanut hyvän kuvan valtion tärkeästä roolista yhteiskuntamme kehityksessä, miten lait syntyvät, osallisuudestamme Pohjoismaissa ja Euroopassa sekä siitä miten EU ja YK vaikuttaa meihin ja me heihin.

Aikaisemmin toimin tutkijana Turun yliopistossa ja Nokialla, jossa kirjoitin väitöskirjaa ja opetin yliopistolla. Olin mukana kehittämässä DVB-T2 tekniikkaa, jota käytetään HDTV-lähetyksissä antenni-tv-verkoissa. Työ oli hyvin kansainvälistä. Opiskeluaikana ja sitä ennen olen työskennellyt eri tehtävissä Nokialla, opettajan sijaisena, opiskelijalehden toimittajana, maanmittaajana, IT-tukena sekä myynyt hampurilaisia ja jäätelöä.

Politiikka

Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta yhteisiin asioihin. Politiikkaan lähdin mukaan vasta kunnallisvaaleissa 2017, kun lapseni olivat ohittaneet päiväkotivaiheen. Puoluevalinta oli helppo: RKP on Suomen liberaalipuolue, joka edustaa tasa-arvoa ja kaikkien tasavertaisuutta, on varovasti markkinaliberaali ja ponnistelee maamme kaksikielisyyden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.

Olen Lohjan RKP:n puheenjohtaja ja Lohjan Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen. Haluan erityisesti olla mukana vaikuttamassa koulusta, lapsiperheitä ja nuorten hyvinvointia koskevia asioita.

Vaikka olen ollut mukana vasta kaksi vuotta, olen aktiivisesti vaikuttanut RKP:n politiikkaan puoluekokouksissa, Uudenmaan piirihallituksessa ja puoluevaltuustossa. Eduskuntavaaliohjelman valmistelussa olen erityisesti vaikuttanut kirjauksiin kaksikielisyydestä ja ruotsinkielisistä palveluista sekä liikenteen ja viestintäverkkojen uusien rahoitusmallien ja infrastruktuurin kehittämiseksi.

Lue lisää painotuksistani eduskuntavaaleissa täältä.